Tavaszt váró, tavaszt idéző, villámgyorsan elkészülő tésztaétel.
Lépjünk túl bátran azon, hogy a spenótból csak főzelék készülhet - s ne féljünk mártásként felhasználni!
Túrós/fetás-spenótos metélt
Elkészítési idő: 45 perc
Hozzávalók:
- 50 dkg fagyasztott parajpüré
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 dl tejszín (állati eredetű, 30%-os habtejszín)
- 25 dkg 8 tojásos száraztészta
- 25 dkg túró vagy feta
- só és bors
- olívaolaj
A parajpürét fagyos állapotban,
takaréklángon, időnként megkeverve felolvasztjuk egy serpenyőben. Hagyjuk, hogy
keletkező levét egészen elfője és kissé besűrűsödjön.
Ízesítjük sóval és borssal,
zúzott fokhagymával, majd felöntjük tejszínnel, és további 5 percig
takaréklángon főzzük.
A csomagoláson látható módon
kifőzzük a tésztát, majd leszűrjük.
Azon forrón tálaljuk a
fokhagymás-tejszínes spenóttal, a tetejére morzsoljuk rá a túrót illetve a
fetát, majd locsoljuk meg kevés olívaolajjal.
Nagy kedvencem :)
VálaszTörlésKöszönöm :-)
Törlés