Sietős hétköznapokra egy villámgyorsan elkészülő, elsőre talán meghökkentőnek tűnő tésztaétel - sütőtök ugyanis a tésztaszósz alapja!
Ha van kéznél már korábban megsült tök, míg a tészta kifő, addig a mártás is összeállítható, s fél órán belül ehetünk is!
Sós és édes, fűszeresen pikáns - próbáljátok ki :-)
Sütőtökkrémes farfalle
Elkészítési idő: 45 perc
Hozzávalók:
- 20 dkg farfalle tészta (masni)
- 1 ek kacsazsír
- 1 nagy fej (lila) hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 2-3 ág friss kakukkfű (ha nincs friss, 1 mk. szárított)
- 25 dkg sült (!) sütőtök
- 5 dkg dió
- 2 dl tejföl vagy tejszín
- só és bors
- a tetejére reszelt sajt (ami akár el is hagyható)
A kacsazsíron teljesen puhára,
üvegesre pároljuk a vékony karikákra vágott hagymát.
Hozzáadjuk a héjából kikapart
sült sütőtököt, a zúzott fokhagymát, a fűszereket, jól elkeverjük, s néhány
perc alatt összerotyogtatjuk.
Felöntjük a tejföllel vagy a
tejszínnel, s 1 perc alatt összefőzzük. Sóval és borssal ízesítjük.
A diót száraz serpenyőben
néhány perc alatt illatosra pirítjuk, majd durvára vágjuk.
A csomagoláson látható előírás
szerint kifőzzük a tésztát, leszűrjük.
Azon forrón locsoljuk meg a tésztát a krémes sütőtökkel, hintsük meg a pirított dióval és a reszelt sajttal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.