Gyorsan, könnyedén elkészíthető fogás, bevállalható akár hétköznapi ebédre vagy vacsorára is.
Csirkemáj helyett készülhet pecsenyekacsa vagy pulyka májából is, de aki szereti, vásároljon hozzá nyugodtan sertésmájat.
Tipp és trükk: a kétlábú állatok mája már főzés közben is sózható, de ha sertésmájjal dolgozunk, csak az étel elkészülte után sózzuk, máskülönben kemény lesz!
Resztelt csirkemáj
Elkészítési idő: 35 perc
Hozzávalók:
- 1 ek kacsazsír
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 50 dkg csirkemáj (szív nélkül)
- 1-2 tk őrölt fűszerpaprika
- só és bors
- majoranna
A májat többször váltott vagy
folyó víz alatt megmossuk. A hártyákat, inakat, esetleges epemaradványokat
eltávolítjuk, és falatnyi darabokra vágjuk.
A megolvasztott zsírban puhára
pároljuk a vékony karikákra vágott vöröshagymát. Tűzről lehúzva elkeverjük
benne a fűszerpaprikát, felöntjük kevés vízzel.
Visszatesszük a tűzhelyre az
edényt, beleöntjük a májdarabokat, és élénk tűzön fehéredésig kevergetjük.
A lángot mérsékeljük, ízesítjük a
májat a zúzott fokhagymával, sóval, borssal, majorannával, s kevés vizet
aláöntve, fedő alatt puhára pároljuk 10-15 perc alatt.
Sós vízben főtt krumplival,
savanyúsággal, puha kenyérrel tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.