2017. január 27., péntek

Resztelt csirkemáj


Gyorsan, könnyedén elkészíthető fogás, bevállalható akár hétköznapi ebédre vagy vacsorára is.

Csirkemáj helyett készülhet pecsenyekacsa vagy pulyka májából is, de aki szereti, vásároljon hozzá nyugodtan sertésmájat.

Tipp és trükk: a kétlábú állatok mája már főzés közben is sózható, de ha sertésmájjal dolgozunk, csak az étel elkészülte után sózzuk, máskülönben kemény lesz!




Resztelt csirkemáj

Elkészítési idő: 35 perc

Hozzávalók:

  • 1 ek kacsazsír
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 50 dkg csirkemáj (szív nélkül)
  • 1-2 tk őrölt fűszerpaprika
  • só és bors
  • majoranna


A májat többször váltott vagy folyó víz alatt megmossuk. A hártyákat, inakat, esetleges epemaradványokat eltávolítjuk, és falatnyi darabokra vágjuk.

A megolvasztott zsírban puhára pároljuk a vékony karikákra vágott vöröshagymát. Tűzről lehúzva elkeverjük benne a fűszerpaprikát, felöntjük kevés vízzel. 

Visszatesszük a tűzhelyre az edényt, beleöntjük a májdarabokat, és élénk tűzön fehéredésig kevergetjük.

A lángot mérsékeljük, ízesítjük a májat a zúzott fokhagymával, sóval, borssal, majorannával, s kevés vizet aláöntve, fedő alatt puhára pároljuk 10-15 perc alatt.


Sós vízben főtt krumplival, savanyúsággal, puha kenyérrel tálaljuk.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.