Ha már nagyon unjuk az esti hideg szendvicseket...
Melegszendvics új formában - nem meglepő módon nagyon eteti magát!
Melegszendvics csigák
Elkészítési idő: 40 perc
Hozzávalók:
- 1 cs fagyasztott leveles tészta (50 dkg)
- 1 doboz tetszés szerinti melegszendvics krém
- 10 dkg sajt
A fagyasztott tésztát
szobahőmérsékleten hagyjuk felengedni, majd lisztezett munkalapon kinyújtjuk
2-3 mm vastagságúra.
Egyenletesen megkenjük a teljes
felületét melegszendvics krémmel.
Hosszabbik oldala felől
feltekerjük, mint egy beiglit, majd éles késsel ujjnyi vastag csigákat vágunk
belőle.
Sütőpapírral borított tepsire
fektetjük őket, tetejüket megszórjuk reszelt sajttal, és 200 fokra
előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt ropogós aranyszínűre sütjük.
Hagyjuk picit hűlni, mert a tűzforró krém nagyon megégetheti a szánkat!
Legyen utána kéznél egy jó hideg sör vagy forralt bor vagy egy nagy bögre forró tea!
Szuper, egyszerű és nagyszerű! :) Megéheztem :(
VálaszTörlésKöszönöm Dórikám, puszik :-)
TörlésNyami! Végre-végre újra vannak recik. :-D A képen milyen melegszenyó van? Nagyon jól néz ki! Éhes lettem. :-) puszi
VálaszTörlésÚjra a fedélzeten :-) A képen, jelentem, bóti melegszendvics krém látható - de van egy retró krémünk, ipeg tegnap fotóztam le, az mindig nagy siker!
TörlésPuszik :-)