A farkasordító hidegben jólesik egy tányér forró, fűszeres, sűrű leves...
Almás-narancsos sütőtök
(édesburgonya) krémleves
Elkészítési idő: 60 perc
Hozzávalók:
- 40 dkg sütőtök (édesburgonya) tisztán mérve
- 2 alma
- 1 narancs
- 2 ek méz
- 1 mk mézeskalács fűszerkeverék
A sütőtököt (édesburgonyát)
meghámozzuk, felkockázzuk, fazékba tesszük, s annyi vizet öntünk rá, amennyi
ellepi, és fedő alatt puhára főzzük.
Hozzáadjuk a hámozott,
felkockázott almát, belefacsarjuk a narancs levét, s mézzel, mézeskalács
fűszerrel ízesítjük.
Ha az alma is megpuhult,
botmixerrel krémesre zúzzuk, ha nagyon sűrű, adjunk hozzá apránként vizet, s
forraljuk ki.
Ha szeretjük, tehetünk bele
chillit is!
Sőt, az igazán bevállalósak az édes leveshez süssenek ki ropogósra néhány csík bacon szalonnát feltétként!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.