Pici előkészítést igénylő gyors reggeli (almapárolás), bár ha kicsit korábban kelünk a kedvéért, akkor azon frissiben minden elkészíthető záros időn belül :-)
A zabkását nagyon szeretem reggelire, gyorsan kész van, bármivel ízesíthető, s délig elvagyok vele.
Ez itt most egy tartalmasabb verzió a párolt gyümölccsel, ideális módja, hogy meglegyen vele a napi gyümölcsadag egy része, másrészt tökéletes felhasználása az esetlegesen hervadásnak indult almáknak!
Zabkása mézes párolt almával
Elkészítési idő: 25 perc
Hozzávalók:
- 2 dl tej
- 2 púpos ek. zabpehely (az apróbb szemű)
- csipet só
- 1 alma
- 1 ek. méz
- késhegynyi őrölt fahéj
A tejben elkeverjük a
zabpelyhet és a sót, s takaréklángon, időnként megkeverve kb. 5 perc alatt készre
főzzük – mintha tejbegrízt főznénk.
Az almát meghámozzuk, falatnyi
darabokra vágjuk.
Serpenyőben takaréklángon
karamellszínűre olvasztjuk a mézet, megforgatjuk benne az almafalatokat, s néhány percig pároljuk - de szét ne főzzük, maradjon csak harapható!
Fahéjjal ízesítjük, majd a
zabkása tetejére kanalazzuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.