2016. március 7., hétfő

Zabkása mézes párolt almával



Pici előkészítést igénylő gyors reggeli (almapárolás), bár ha kicsit korábban kelünk a kedvéért, akkor azon frissiben minden elkészíthető záros időn belül :-)

A zabkását nagyon szeretem reggelire, gyorsan kész van, bármivel ízesíthető, s délig elvagyok vele.

Ez itt most egy tartalmasabb verzió a párolt gyümölccsel, ideális módja, hogy meglegyen vele a napi gyümölcsadag egy része, másrészt tökéletes felhasználása az esetlegesen hervadásnak indult almáknak!




Zabkása mézes párolt almával

Elkészítési idő: 25 perc

Hozzávalók:

  • 2 dl tej
  • 2 púpos ek. zabpehely (az apróbb szemű)
  • csipet só
  • 1 alma
  • 1 ek. méz
  • késhegynyi őrölt fahéj


A tejben elkeverjük a zabpelyhet és a sót, s takaréklángon, időnként megkeverve kb. 5 perc alatt készre főzzük – mintha tejbegrízt főznénk.

Az almát meghámozzuk, falatnyi darabokra vágjuk.

Serpenyőben takaréklángon karamellszínűre olvasztjuk a mézet, megforgatjuk benne az almafalatokat, s néhány percig pároljuk - de szét ne főzzük, maradjon csak harapható!


Fahéjjal ízesítjük, majd a zabkása tetejére kanalazzuk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.