A semleges ízű csirkecombot nagyon könnyű megbolondítani egy ízes töltelékkel!
Itt egy újabb példa, most túróval-juhtúróval - de aki bátor, akár egy körözöttig is elviheti a fűszerezését!
Hm... Most, hogy így belegondolok...
:-)))
Túrós-juhtúrós csirkecombok
Elkészítési idő: 90 perc
Hozzávalók:
- 2 ek kacsazsír
- 4 csirkecomb
- 25 dkg túró
- 10 dkg juhtúró
- 1-2 ek tejföl, ha szükséges
- só és bors
A csirkecombokat
megtisztítjuk, konyhai papírtörlővel leszárítjuk. Sóval és borssal ízesítjük.
A túrót kikeverjük a
juhtúróval, pici sóval (a juhtúró sós) és sok borssal ízesítjük. Ha nagyon
száraz a krém, adjunk hozzá apránként tejfölt.
A combok bőrét fellazítjuk, és
egyenletesen megtöltjük a juhtúrós krémmel.
A húst tepsibe fektetjük, 1 dl
vizet öntünk alá, valamint a kacsazsírt. A tepsit szorosan lefedjük
alufóliával, és 180 fokos sütőben kb. 45 percig pároljuk. A puhulási idő függ a
combok nagyságától és a csirke életkorától is!
Amikor a hús megpuhult, eltávolítjuk az alufóliát,
majd a tepsit visszatéve a sütőbe ropogós pirosra sütjük.
Tetszőleges körettel tálaljuk - itt most egyszerű hagymás krumpli került mellé.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.