Talán még belefér a márciusi időjárásba egy jó meleg, sűrű krémleves :-)
Sárgaborsó krémleves
Elkészítési idő: 75 perc + a borsó áztatása
Hozzávalók:
- 1 ek (kacsa)zsír
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 25 dkg sárgaborsó
- só és bors
A tálaláshoz:
- görög joghurt
- kolbászkarikák
A sárgaborsót alaposan, többször váltott vízben megmossuk, majd egy éjszakára háromszoros mennyiségű hideg vízbe áztatjuk.
Másnap leszűrjük.
A zsíron megfonnyasztjuk a karikákra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, végül a lecsepegtetett sárgaborsót is. Kétszeres mennyiségű vízzel (még jobb, ha van alaplé) felöntjük, és takaréklángon, félrebillentett fedő alatt puhára főzzük.
Vigyázzunk rá, nehogy teljesen elfője a folyadékot, illetve hajlamos egy pillanat alatt kifutni!
Ha megpuhult a borsó, botmixerrel zúzzuk krémesre a levest, majd ha túl sűrűnek találjuk, kevés vízzel hígítsunk rajta. Sóval, borssal ízesítjük.
Tálaláskor kínáljunk mellé sűrű görög joghurtot és ropogósra sütött kolbászkarikákat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.