2016. március 12., szombat

Mézes-narancsos csirkecombok


Nagyon egyszerűen elkészíthető csirkeétel, ahol együtt sül hús és köret - s ahogy a narancsos-tárkonyos csirke esetében, úgy itt sem tudtam eldönteni, melyik is lett végül a finomabb! A hús vagy a mellette sült krumpli?

Az adag természetesen bátran többszörözhető :-)





Mézes-narancsos csirkecombok

Elkészítési idő: 2 óra


Hozzávalók:


  • 2 egész csirkecomb
  • 1 narancs leve (ha a héja kezeletlen, nyugodtan reszeljük bele, ha nem, inkább hagyjuk el)
  • 4 cm friss gyömbér finomra reszelve
  • 1 nagy ek méz
  • 2-3 ek olívaolaj
  • só és bors
  • 2-3 ágacska friss rozmaring
  • személyenként 1 nagy krumpli, hámozva és négyfelé vágva



A csirkecombot megtisztítjuk, sózzuk, borsozzuk.

A narancs levét összekeverjük a gyömbérrel, mézzel, olajjal, sózzuk és borsozzuk.

Egy tepsibe fektetjük a combokat, mellé tesszük a krumplicikkeket és a rozmaringágakat, meglocsoljuk az ízes pácléval, s ha szeretjük (én igen), szórjuk meg további frissen őrölt borssal.

Szorosan lefedjük alufóliával, majd 180 fokos sütőben kb. 45-50 percig pároljuk, majd a fóliát eltávolítva további kb. 10-15 percig aranyszínűre sütjük.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.