Nagyon egyszerűen elkészíthető csirkeétel, ahol együtt sül hús és köret - s ahogy a narancsos-tárkonyos csirke esetében, úgy itt sem tudtam eldönteni, melyik is lett végül a finomabb! A hús vagy a mellette sült krumpli?
Az adag természetesen bátran többszörözhető :-)
Mézes-narancsos csirkecombok
Elkészítési idő: 2 óra
Hozzávalók:
- 2 egész csirkecomb
- 1 narancs leve (ha a héja kezeletlen, nyugodtan reszeljük bele, ha nem, inkább hagyjuk el)
- 4 cm friss gyömbér finomra reszelve
- 1 nagy ek méz
- 2-3 ek olívaolaj
- só és bors
- 2-3 ágacska friss rozmaring
- személyenként 1 nagy krumpli, hámozva és négyfelé vágva
A csirkecombot megtisztítjuk, sózzuk, borsozzuk.
A narancs levét összekeverjük a gyömbérrel, mézzel, olajjal, sózzuk és borsozzuk.
Egy tepsibe fektetjük a combokat, mellé tesszük a krumplicikkeket és a rozmaringágakat, meglocsoljuk az ízes pácléval, s ha szeretjük (én igen), szórjuk meg további frissen őrölt borssal.
Szorosan lefedjük alufóliával, majd 180 fokos sütőben kb. 45-50 percig pároljuk, majd a fóliát eltávolítva további kb. 10-15 percig aranyszínűre sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.