Gyorsan elkészíthető hétköznapi gyors vacsora, ízesítésének a kamra/hűtő tartalma szab határt. Ez itt egy minimál változat, de simán tovább dúsítható az alap szalonnával, kolbásszal, fetával, különféle zöldségekkel...
A maradék másnap még hidegen is nagyon jó :-)
Hagymás-paprikás frittata
Elkészítési idő: 40 perc
Hozzávalók:
- 1 ek (kacsa)zsír
- 1 fej vöröshagyma
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 1 piros színű kaliforniai paprika
- 5-6 tojás
- só és bors
- 1 ek zsemlemorzsa
A vöröshagymát vékony karikákra vágjuk, megfonnyasztjuk a kacsazsíron. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, majd a kockákra vágott paprikát is, 1-2 percig élénk tűzön kevergetve sütjük.
A tojásokat felütjük, villával elhabarjuk, sózzuk, borsozzuk.
Egy 24 cm átmérőjű tűzálló tálat kikenünk pici zsírral, meghintjük zsemlemorzsával. A hagymás-paprikás keveréket egyenletesen elterítjük benne, majd ráöntjük a felvert tojást is.
200 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük - sütője válogatja, figyeljünk rá menet közben, s a közepe ne maradjon nyers!
Puha kenyérrel, zöldsalátával, cikkekre vágva tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.