Egy kissé más, mint a menzás betűtésztás: nem homogén krémleves, hanem paradicsom- és paprikadarabok is vannak benne, melyekre jólesik ráharapni kanalazás közben :-)
Fűszeres paradicsomleves
Elkészítési idő: 45 perc
Hozzávalók:
- 1 ek olívaolaj
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 5 dl paradicsomlé
- 4-5 darab közepes nagyságú paradicsom (szezonon kívül 1 hámozott paradicsom konzerv)
- 2 db kápia paprika
- 1-2 tk cukor
- 1 ágacska friss rozmaring
- só és bors
A paradicsomokat megmossuk,
aljukon kereszt alakú bemetszést ejtünk egy éles késsel, és forró vízbe
merítjük 1 percre. A vízből kiemelve kicsit hűlni hagyjuk, majd a héját
lehúzzuk, s nagyobb kockákra vágjuk.
Ha konzervet használunk, a hámozott paradicsomokat egyszerűen csak felkockázzuk.
Az olívaolajon puhára pároljuk a
vékony karikákra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a megmossuk, felkarikázott
paprikákat s a paradicsomkockákat, majd felöntjük paradicsomlével s annyi
vízzel, hogy sűrű levest kapjunk.
Zúzott fokhagymával, a cukorral,
a rozmaring apróra vágott levélkéivel, sóval és borssal ízesítjük.
Takaréklángon főzzük 20 percig.
Kóstoljuk meg, ha kell,
korrigáljuk az ízeket a fűszerekkel.
Pirított kenyérkockával és
falatnyi darabokra vágott sós sajttal kínáljuk!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.