2016. március 19., szombat

Brassói aprópecsenye


Nagyon-nagyon ritkán sütök bő olajban krumplit. Igazából mást se nagyon :-)

Évente egyszer a farsangi fánk, de a rántott hús, rántott karfiol, ilyesmi mind-mind sütőben sül.

Na de a brassóihoz hagyományos sült krumpli dukál!





Brassói aprópecsenye

Elkészítési idő: 90 perc


Hozzávalók:


  • 1 ek zsír
  • 4 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 75 dkg sertéslapocka
  • só és bors



A vöröshagymát vékony karikákra vágjuk, s a zsíron üvegesre pároljuk.

Hozzáadjuk a 2x2 cm-es kockákra vágott húst, élénk tűzön fehéredésig kavargatjuk, majd fedő alatt, takaréklángon puhára pároljuk - előbb saját levében, majd ha levét elfővi, apránként pótolgassuk alá a vizet.

Sűrű szaft kell keletkezzen alatta.

Ha a hús már majdnem megpuhult, ízesítjük sóval, borssal és zúzott fokhagymával, majd teljesen puhára pároljuk.

Frissen sütött, ropogós krumplival tálaljuk.


8 megjegyzés:

  1. Ezt a husit mi is szeretjük! Feltűnt hogy régen jelentkeztél!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mi is, jóóóóóóóóó hagymásan! Minden rendben, köszönöm, hogy hiányolsz :-)

      Törlés
  2. Én is hiányollak... és örülök, hogy minden rendben! Még jó, hogy az elmúlt években ilyen aktív voltál, így mindig megtalálom a megfelelő szezonális recepteket, a cseresznyés morzsás pitét már többféle gyümölccsel is kipróbáltam, meggydzsemmel tele a kamra... jöhetnél lassan újra! :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon örülök, hogy jól tudod hasznosítani az archívumot :-))) A szilvaszezonban pl. érdemes kipróbálni a vörösboros-csokoládés szilvakrémlevest, hát az valami mennyei!

      http://www.chefviki.hu/2013/09/vorosboros-csokolades-szilvakremleves.html

      S talonban vannak már új receptek is :-))

      Törlés
  3. De jó, hogy itt vagy!!!!!!!!
    A sajtos rudad nálunk viszi a pálmát, már nem úgy kezdem, hogy végy 40dkg lisztet, hanem végy 1kg lisztet......és egy hét múlva cincognak a dobozban a maradékok.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jaj, az tényleg olyan: esszük mi is, amíg csak látjuk :-))))))

      Törlés
  4. Kedves Viki, kellemes ünnepeket és boldog új évet kívánok! Remélem, minden a legnagyobb rendben, és az új évben ismét jelentkezel :-) (és most egyébként azért garázdálkodom a blogodon, mert vendégeink lesznek, és az egész menü tőled van ;-))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Borcsa :-) Boldog új évet kívánok én is Nektek, nagyon köszönöm a kedves sorokat és a sűrű "garázdálkodást" - örülök, hogy ízlik a konyhám :-)

      Mi finomat kínálsz most a vendégeknek?

      Minden a legnagyobb rendben, s szerintem fogok jönni már az új évben újra!

      Törlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.