Nagyon-nagyon ritkán sütök bő olajban krumplit. Igazából mást se nagyon :-)
Évente egyszer a farsangi fánk, de a rántott hús, rántott karfiol, ilyesmi mind-mind sütőben sül.
Na de a brassóihoz hagyományos sült krumpli dukál!
Brassói aprópecsenye
Elkészítési idő: 90 perc
Hozzávalók:
- 1 ek zsír
- 4 fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 75 dkg sertéslapocka
- só és bors
A vöröshagymát vékony karikákra vágjuk, s a zsíron üvegesre pároljuk.
Hozzáadjuk a 2x2 cm-es kockákra vágott húst, élénk tűzön fehéredésig kavargatjuk, majd fedő alatt, takaréklángon puhára pároljuk - előbb saját levében, majd ha levét elfővi, apránként pótolgassuk alá a vizet.
Sűrű szaft kell keletkezzen alatta.
Ha a hús már majdnem megpuhult, ízesítjük sóval, borssal és zúzott fokhagymával, majd teljesen puhára pároljuk.
Frissen sütött, ropogós krumplival tálaljuk.
Ezt a husit mi is szeretjük! Feltűnt hogy régen jelentkeztél!
VálaszTörlésMi is, jóóóóóóóóó hagymásan! Minden rendben, köszönöm, hogy hiányolsz :-)
TörlésÉn is hiányollak... és örülök, hogy minden rendben! Még jó, hogy az elmúlt években ilyen aktív voltál, így mindig megtalálom a megfelelő szezonális recepteket, a cseresznyés morzsás pitét már többféle gyümölccsel is kipróbáltam, meggydzsemmel tele a kamra... jöhetnél lassan újra! :-)
VálaszTörlésNagyon örülök, hogy jól tudod hasznosítani az archívumot :-))) A szilvaszezonban pl. érdemes kipróbálni a vörösboros-csokoládés szilvakrémlevest, hát az valami mennyei!
Törléshttp://www.chefviki.hu/2013/09/vorosboros-csokolades-szilvakremleves.html
S talonban vannak már új receptek is :-))
De jó, hogy itt vagy!!!!!!!!
VálaszTörlésA sajtos rudad nálunk viszi a pálmát, már nem úgy kezdem, hogy végy 40dkg lisztet, hanem végy 1kg lisztet......és egy hét múlva cincognak a dobozban a maradékok.
Jaj, az tényleg olyan: esszük mi is, amíg csak látjuk :-))))))
TörlésKedves Viki, kellemes ünnepeket és boldog új évet kívánok! Remélem, minden a legnagyobb rendben, és az új évben ismét jelentkezel :-) (és most egyébként azért garázdálkodom a blogodon, mert vendégeink lesznek, és az egész menü tőled van ;-))
VálaszTörlésKedves Borcsa :-) Boldog új évet kívánok én is Nektek, nagyon köszönöm a kedves sorokat és a sűrű "garázdálkodást" - örülök, hogy ízlik a konyhám :-)
TörlésMi finomat kínálsz most a vendégeknek?
Minden a legnagyobb rendben, s szerintem fogok jönni már az új évben újra!