Gyors és egészséges vacsora?
Igen!
A zöldségek természetesen ízlés szerint variálhatóak, ki mit szeret illetve mi van éppen otthon :-)
Zöldséges túrópite
Elkészítési idő: 75 perc
Hozzávalók:
- 5 dkg vaj
- 1 ek olívaolaj
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 40 dkg tetszés szerinti zöldség
- 25 dkg túró
- 2-3 ek apró szemű zabpehely
- 2 ek lenmag (elhagyható)
- 2 tojás
- só és bors
Összeolvasztjuk a vajat és az olajat.
Üvegesre pároljuk rajta a vékony karikákra vágott vöröshagymát.
Hozzáadjuk a megtisztított,
feldarabolt zöldségeket, és fedő alatt roppanósra pároljuk. Sóval, borssal,
zúzott fokhagymával ízesítjük.
Hagyjuk langyosra hűlni.
Egy tálban kikeverjük a túrót
az egész tojássokkal, beleforgatjuk a párolt zöldségeket, a zabpelyhet. Sózzuk,
borsozzuk.
Egy kb. 20x30 cm-es
tepsit/sütőtálat kibélelünk sütőpapírral, és belesimítjuk a túrós-zöldséges
masszát, tetejét megszórjuk lenmaggal.
180 fokos sütőben kb. 30 perc
alatt (tűpróba!) aranyszínűre sütjük.
Hagyjuk langyosra hűlni, majd
vágjuk kockákra, s kínáljunk mellé valamilyen mártogatóst, pl.
kapros-fokhagymás tejfölt!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.