Igazi kényeztető, ízgazdag hétvégi fogás!
Sok előkészítést nem igényel, a gyors összeállítást követően aztán a munkát szépen befejezi a sütő :-)
Gombás csirkemáj ragu leveles tésztában
Elkészítési idő: 90 perc
Elkészítési idő: 90 perc
Hozzávalók:
- 1 cs. fagyasztott leveles tészta (50 dkg)
- 30 dkg csirkemell filé
- 50 dkg csirkemáj (szív nélkül)
- 50 dkg gomba, pl. csiperke
- 1-2 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 10 dkg nagyon húsos főtt császárszalonna
- só, bors
- kakukkfű
A tetejére:
- 1 tojás
- szezámmag
A vöröshagymát megtisztítjuk, vékony karikákra vágjuk, kevés olajon puhára
pároljuk.
A csirkemellet megmossuk, vékony csíkokra vágjuk, a párolt
vöröshagymához adjuk, és erős lángon fehéredésig kevergetjük.
A csirkemájat megmossuk, nagyobb darabokra vágjuk, rádobjuk
a hagymára, tovább pároljuk.
A gombát megtisztítjuk, vastag szeletekre vágjuk, hozzáadjuk a hagymás májhoz,
s addig sütjük, míg a levét el nem fővi. Sóval, borssal, kakukkfűvel és zúzott
fokhagymával ízesítjük, kicsit hűlni hagyjuk.
A szalonnát felcsíkozzuk, picike olajon megpirítjuk, majd kiszedjük a
zsiradékból.
A leveles tésztát szobahőmérsékleten hagyjuk kiolvadni, majd lisztezett
munkalapon 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk.
Úgy vágjuk ketté, hogy a nagyobbik
részével ki tudjunk bélelni egy kb. 25x35 cm-es tepsit, a kisebbik része pedig
majd teljesen betakarja a rakományt.
A nagyobbik tésztarésszel kibélelünk a tepsit úgy, hogy körben széle is legyen.
Belehalmozzuk a májas-gombás ragut, megszórjuk a szalonnacsíkokkal, befedjük a
kisebbik tésztalappal.
A tetejét megkenjük felvert tojással és meghintjük
szezámmaggal.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, s kb. 30-40 perc alatt aranyszínre, ropogósra
sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.