Ahány ház, annyi szokás, ami az avokádókrémet is illeti - nálunk ez vált be leginkább :-)
Tipp&trükk: ha az avokádó éretlen, kemény (jellemzően ilyen egyébként a boltokban), tegyük néhány napra a gyümölcskosárba almák mellé. Ha az ujjunkkal be tudjuk már nyomni a héját, megérett és megehetjük!
Avokádókrém
Elkészítési idő: 20 perc
Hozzávalók.
- 1 érett avokádó
- 1 főtt tojás
- 1-2 tk. tejföl
- fél citrom leve
- só és bors
A tojást sós vízben keményre
főzzük. Hideg vizet engedünk rá, majd meghámozzuk.
Az avokádót hosszában
kettévágjuk, magját kiemeljük, s puha húsát teáskanállal kikaparjuk.
Az avokádót és a főtt tojást
késes betétű robotgépbe tesszük, hozzáadunk 1 tk. tejfölt, a fél citrom levét,
sóval és borssal ízesítjük, és 1 perc alatt krémesre pörgetjük.
Azonnal fogyasztható, kínáljunk
mellé friss kenyeret, péksüteményt, vagy pirítóst s friss zöldségeket.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.