Kamraürítés :-) Mindenből egy kicsi volt itthon, s ez lett belőle!
Nagyon finom! Sós és picit édes, pikáns leves!
Almás-gyömbéres cékla krémleves
Elkészítési idő: 60 perc
Hozzávalók:
- 1 ek olívaolaj
- 1 nagy fej lila hagyma
- 25 dkg cékla
- 25 dkg alma
- 2 dl tejszín (állati, 30%-os)
- 3-4 cm friss gyömbér
- só és bors
Az olívaolajon üvegesre pároljuk
a vékony karikákra vágott lila hagymát.
A céklát meghámozzuk, megmossuk,
s kicsi kockákra vágjuk, majd a párolt hagymához adjuk.
Felöntjük vízzel (esetleg
alaplével), és puhára főzzük.
Ha a cékla megpuhult, hozzáadjuk
a meghámozott, felkockázott almát is, s további 5 percig főzzük, míg az alma is
megpuhult.
Botmixerrel krémesre zúzzuk az
almás-céklás levesalapot.
Frissen reszelt gyömbérrel, sóval
és borssal ízesítjük – pikáns legyen, egyszerre sós és édes, s fűszeres a
gyömbértől.
Belecsorgatjuk a tejszínt, jól
elkeverjük, és 1-2 perc alatt kiforraljuk.
Melegen, langyosan, de akár
teljesen hidegen is nagyon finom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.