Ez készült a házi krokettek mellé: egy fűszeres, omlós csirkehús minimál előkészítéssel - és szokás szerint a sütőben történő befejezéssel :-)
Ajváros-sajtos csirkecombok
Elkészítési idő: 90 perc
Hozzávalók:
- 4 egész csirkecomb
- kb. 30 dkg ajvár (boltokban készen kapható fűszeres paprikakrém vagy zakuszka, esetleg pizzakrém)
- 10-15 dkg sajt
- só és bors
A combokat megtisztítjuk, sóval
és borssal ízesítjük.
Tűzálló tálba vagy tepsibe
fektetjük őket egymás mellé, s vastagon bekenjük mindegyiket ajvárral.
1 dl vizet öntünk alá, s a tepsit
szorosan befedjük alufóliával.
190 fokosra előmelegített sütőben
kb. 50-60 percig pároljuk (az idő függ a combok nagyságától), majd a fóliát
eltávolítjuk a sütőedényről.
A combok tetejét megszórjuk
sajttal, visszatoljuk a sütőbe, s a sajt pirulásáig sütjük.
Tetszőleges körettel tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.