Kamra- és hűtőtakarító saláta: mindenből volt itthon egy kevés.
Sült alma – sült cékla saláta
Elkészítés idő: 90 perc
Hozzávalók:
- 2 db alma nagyságú cékla
- 2 alma
- 1 fej lila hagyma
- 2 ek méz
- 4 ek olívaolaj
- 10 dkg sós sajt
- 5 dkg dióbél
- 1 ek borecet
- só és bors
A céklákat alaposan megmossuk,
egyesével alufóliába csomagoljuk, majd 200 fokos sütőben puhára sütjük. Hagyjuk
hűlni a fóliában, majd húzzuk le a héját, majd cikkekre vágjuk.
Az almákat megmossuk, és
héjával együtt gerezdekre vágjuk, magházát kiemeljük.
A mézet serpenyőben
takaréklángon karamellszínűre olvasztjuk, majd az almaszeleteket néhány perc
alatt átforgatjuk a karamellben.
Az almasütés után visszamaradt
karamellt összekeverjük a borecettel és az olívaolajjal, pici sóval és sok
frissen őrölt borssal ízesítjük.
A diót száraz serpenyőben
illatosra pirítjuk, majd durvára vágjuk.
Összeállítjuk a salátát.
Tálba rendezzük a cékla- és
almaszeleteket. Megszórjuk vékony karikákra vágott lila hagymával, falatnyi
darabokra vágott sós sajttal, megszórjuk dióval, végül meglocsoljuk a
salátaöntettel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.