2016. január 25., hétfő

Fetás zöldborsókrém



Langyosan és hidegen egyaránt nagyon finom zöldségkrém, kínáljuk friss kenyérrel, péksüteménnyel, vagy pirítóssal, friss zöldséghasábokkal.




Fetás zöldborsókrém

Elkészítési idő: 35 perc + hűtés

Hozzávalók:

  • 2+2 ek olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 20 dkg zöldborsó
  • 1 gerezd fokhagyma
  • kis csokor petrezselyemzöld
  • 10 dkg feta
  • só és bors


A vöröshagymát megtisztítjuk, vékony karikákra vágjuk, és 2 evőkanálnyi olívaolajon puhára pároljuk.

Hozzáadjuk a zöldborsót s egy parányi vizet, majd fedő alatt, időnként átkeverve a borsó puhulásáig pároljuk.

Botmixerrel krémesre zúzzuk.

Azon forrón ízesítjük a finomra vágott petrezselyemzölddel, zúzott fokhagymával és frissen őrölt borssal, átkeverjük 2 evőkanálnyi olívaolajjal, majd hagyjuk langyosra hűlni.

Ekkor morzsoljuk bele a fetasajtot, s kóstoljuk meg, mennyi sót igényel – a feta nagyon sós.


Azonnal is fogyasztható, de persze az sem árt neki, ha 1-2 órán át összeérnek a hűtőben az ízei!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.