Langyosan és hidegen egyaránt nagyon finom zöldségkrém, kínáljuk friss kenyérrel, péksüteménnyel, vagy pirítóssal, friss zöldséghasábokkal.
Fetás zöldborsókrém
Elkészítési idő: 35 perc + hűtés
Hozzávalók:
- 2+2 ek olívaolaj
- 1 fej vöröshagyma
- 20 dkg zöldborsó
- 1 gerezd fokhagyma
- kis csokor petrezselyemzöld
- 10 dkg feta
- só és bors
A vöröshagymát megtisztítjuk, vékony karikákra vágjuk, és 2
evőkanálnyi olívaolajon puhára pároljuk.
Hozzáadjuk a zöldborsót s egy parányi vizet, majd fedő
alatt, időnként átkeverve a borsó puhulásáig pároljuk.
Botmixerrel krémesre zúzzuk.
Azon forrón ízesítjük a finomra vágott petrezselyemzölddel,
zúzott fokhagymával és frissen őrölt borssal, átkeverjük 2 evőkanálnyi
olívaolajjal, majd hagyjuk langyosra hűlni.
Ekkor morzsoljuk bele a fetasajtot, s kóstoljuk meg, mennyi
sót igényel – a feta nagyon sós.
Azonnal is fogyasztható, de persze az sem árt neki, ha 1-2 órán át összeérnek a hűtőben az ízei!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.