Boldog új évet - íme 2016. első bejegyzése :-)
Bemelegítésként egy nagyon könnyű halfasírtot mutatok, mely egyaránt mehet főzelékre feltétként, süthetünk mellé ropogós krumplit, tálalhatják friss salátával, de valószínűleg megállja a helyét egy vagány halburger pogácsájaként is!
Citromos - zöld fűszeres halfasírt
Elkészítési idő: 45 perc
Hozzávalók:
- 40 dkg halfilé (pl. afrikai harcsa)
- 1 tojás
- 1 tojás sárgája
- 1/2 citrom
- 3 evőkanál markáns ízű sajt
- kb. 5 dkg zsemlemorzsa + a panírozáshoz
- zöld fűszerek: petrezselyemzöld, kakukkfű, rozmaring – ízlés szerint
- 1 gerezd fokhagyma
- só, bors (ha van, citrombors)
- a sütéshez olaj
Egy fazékban vizet forralunk, sóval és a citrom kifacsart
levével ízesítjük, majd a halat 15 percig főzzük benne.
A vízből kivéve hűlni hagyjuk, az esetleges szálkákat
eltávolítjuk, pépesre törjük egy villával.
Hozzáütjük a tojást, a tojás sárgáját, a
reszelt sajtot, a finomra vágott zöld fűszereket, s annyi zsemlemorzsát adunk
hozzá, hogy jól formázható masszát kapjunk. Sózzuk, borsozzuk, fokhagymával
ízesítjük.
Alaposan összegyúrjuk.
Vizes kézzel előbb diónál nagyobb gombócokat, majd
ellapítva korongokat formázunk a masszából, zsemlemorzsába forgatjuk, majd bő
olajban kisütjük őket.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.