Nem más ez, mint a banánkenyér szögletes tepsiben megsütve :-)
Összeállítani 10 perc mindössze, s bámulatosan finom, puha, szaftos sütemény a végeredmény, ami még másnap is friss!
Banánszelet
Elkészítési idő: 1 óra
Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 15-20 dkg cukor (ki milyen édesen, illetve mennyire érett a banán)
- 1 tk. sütőpor
- 1 tk. szódabikarbóna
- nagy csipet só
- 15 dkg olvasztott vaj
- 1 kis pohár natúr joghurt (175 g)
- 2 tojás
- 2 érett banán
- 2 tk. vaníliakivonat/2 cs. vaníliás cukor
- 5 dkg étcsokoládé
- 1 késhegynyi őrölt fahéj
A tetejére:
- 1 ek. barna cukor
- 1 mk. őrölt fahéj
A sütőt melegítsük elő 180 fokosra.
Egy tálban keverjük össze a száraz anyagokat: a lisztet,
sót, sütőport, szódabikarbónát, cukrot és a fahéjat.
Adjuk hozzá az olvasztott vajat és a joghurtot, majd
adjuk hozzá a tojásokat, és nagyon alaposan keverjük össze.
Végül dolgozzuk bele a vaníliakivonatot, a villával
pépesre tört banánokat és a durvára vágott csokoládét is. Sűrű, de kenhető
masszát kell kapjunk, ha nagyon sűrűnek találjuk, adjunk hozzá 1-2 evőkanálnyi
tejet!
Egy kb. 25x35 cm-es tepsit béleljünk ki sütőpapírral.
Simítsuk bele a tésztát, és a tetejét szórjuk meg a barna cukor és
a fahéj keverékével.
Süssük készre kb. 30 perc alatt, tűpróbával ellenőrizzük,
hogy állunk - teljesen át kell sülnie!
Ha megsült, borítsuk rácsra, és hagyjuk langyosra hűlni,
majd szeletekre vágva tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.