2015. december 15., kedd

Spenótos-túrós töltött csirkecomb


A semleges ízű csirkehúst remekül feldobja a fokhagymás spenótos-túrós töltelék.

Nem csak csirkecombbal érdemes szerintem kipróbálni!






Spenótos-túrós csirkecombok

Elkészítési idő: 90 perc

  • 1 ek. kacsazsír
  • 4 egész csirkecomb
  • 25 dkg túró
  • 25 dkg friss spenót (vagy szálas fagyasztott, de semmiképpen sem püré!)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só és bors


A spenótot megmossuk, lecsepegtetjük, lábasba tesszük. Mindenféle plusz zsiradék és folyadék hozzáadása nélkül fedő alatt, takaréklángon 1-2 percig pároljuk, ennyi idő alatt teljesen összeroskad és levet ereszt.

A fedőt levesszük róla, és élénk tűzön, folytonosan kevergetve addig pároljuk, míg a keletkezett folyadék teljesen el nem párolog alóla.

Sóval és zúzott fokhagymával fűszerezzük, s teljesen kihűtjük.

Ha kihűlt, összekeverjük a túróval. Kóstoljuk meg, ha kell, sózzuk utána, és borsozzuk meg. A tálban osszuk 4 egyenlő részre.

A combokat tisztítsuk meg, bőrüket lazítsuk meg, majd töltsük meg a spenótos túróval.

Sózzuk meg a húst, majd fektessük tűzálló tálba/tepsibe őket egymás mellé. Öntsünk alá 1 dl vizet és adjuk hozzá a kacsazsírt. Fedjük le alufóliával, és 180 fokos sütőben pároljuk kb. 45 percig.

Távolítsuk el az alufóliát, majd pirítsuk meg a combokat tetejét további 10-15 perc alatt.


Friss salátával, sütőben sült burgonyával tálaljuk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.