A semleges ízű csirkehúst remekül feldobja a fokhagymás spenótos-túrós töltelék.
Nem csak csirkecombbal érdemes szerintem kipróbálni!
Spenótos-túrós csirkecombok
Elkészítési idő: 90 perc
- 1 ek. kacsazsír
- 4 egész csirkecomb
- 25 dkg túró
- 25 dkg friss spenót (vagy szálas fagyasztott, de semmiképpen sem püré!)
- 2 gerezd fokhagyma
- só és bors
A spenótot megmossuk, lecsepegtetjük, lábasba tesszük.
Mindenféle plusz zsiradék és folyadék hozzáadása nélkül fedő alatt,
takaréklángon 1-2 percig pároljuk, ennyi idő alatt teljesen összeroskad és
levet ereszt.
A fedőt levesszük róla, és élénk tűzön, folytonosan
kevergetve addig pároljuk, míg a keletkezett folyadék teljesen el nem párolog
alóla.
Sóval és zúzott fokhagymával fűszerezzük, s teljesen
kihűtjük.
Ha kihűlt, összekeverjük a túróval. Kóstoljuk meg, ha kell,
sózzuk utána, és borsozzuk meg. A tálban osszuk 4 egyenlő részre.
A combokat tisztítsuk meg, bőrüket lazítsuk meg, majd
töltsük meg a spenótos túróval.
Sózzuk meg a húst, majd fektessük tűzálló tálba/tepsibe őket
egymás mellé. Öntsünk alá 1 dl vizet és adjuk hozzá a kacsazsírt. Fedjük le
alufóliával, és 180 fokos sütőben pároljuk kb. 45 percig.
Távolítsuk el az alufóliát, majd pirítsuk meg a combokat
tetejét további 10-15 perc alatt.
Friss salátával, sütőben sült burgonyával tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.