Ahogy hűl az idő, úgy kerülnek elő a fajsúlyosabb fogások, igaz?
Ez az étel hangulatilag nagyon hasonló, mint egy székelykáposzta (amit egyébként nem is szeretek...), de körettel szelídült a savanyú káposzta egyébként túlságosan hangsúlyos jelenléte.
Savanyú káposztás-kolbászos sertésragu
Elkészítési idő: 1 óra
Hozzávalók:
- 1 ek zsír
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 tk. fűszerpaprika
- 50 dkg sertéshús (comb, lapocka)
- 30 dkg savanyú káposzta
- 20 dkg (házi) lángolt kolbász
- só és bors
Tálaláshoz:
- tejföl
A megolvasztott zsíron üvegesre pároljuk a vékonyra
karikázott vöröshagymát.
Elkeverjük benne a fűszerpaprikát, hozzáadjuk a zúzott
fokhagymát, és a kockákra vágott sertéshúst, fehéredésig erős lángon
kevergetjük, majd takaréklángon, fedő alatt majdnem puhára pároljuk.
Ha a hús már majdnem kész, hozzáadjuk a savanyú káposztát.
Kóstoljuk meg a káposztát: ha nagyon savanyú, mossuk át folyó víz alatt, ha
nagyon hosszúak a szálai, vágjuk el 2-3 darabra, mert így kényelmesebb lesz
fogyasztani.
A káposztával együtt tegyük az ételhez a felkarikázott
kolbászt is, és főzzük teljesen puhára.
Kóstoljuk meg, ha szükséges, korrigáljuk az ízeket sóval,
borssal.
Tetszőleges körettel, pl. tarhonya, rizs, galuska, főtt
tészta, és tejföl kíséretével tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.