Megint csak egy remek, ízes húsétel, ahol a munka java részét a sütő fogja elkészíteni - ünnepre hangolódván :-)
Rizlinges-laskagombás csirke
Elkészítési idő: 90 perc
Hozzávalók:
- 2 ek. kacsazsír
- 4 egész csirkecomb
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 40 dkg laskagomba (ha nincs, készülhet csiperkéből is)
- 2 dl olaszrizling (vagy más száraz fehérbor)
- 1-2 babérlevél
- só és bors
- 1 nagy csokor petrezselyemzöld
- 2 dl tejszín (állati, 30%-os)
- 1 tk. étkezési keményítő
A csirkecombokat megtisztítjuk, sózzuk és borsozzuk.
A kacsazsírt felhevítjük, és a combok mindkét oldalát 1-2
perc alatt erős lángon kérgesre sütjük.
A visszamaradt zsiradékban megpároljuk a vékony karikákra
vágott vöröshagymát.
Egy tepsibe/tűzálló tálba simítjuk a párolt hagymát s a
vékonyra szeletelt fokhagymát. Ráhalmozzuk a megmosott, csíkokra tépkedett
gombát. Ráfektetjük az elősütött combokat, aláöntjük a fehérbort, és hozzáadjuk
a babérlevelet is.
Alufóliával lefedjük, és 180 fokos sütőbe tesszük kb. 45
percig.
Ha a hús megpuhult, a keményítőt elkeverjük pici hideg
vízzel majd a tejszínnel, és ráöntjük a gombás csirkére.
Visszatoljuk a forró sütőbe, és hagyjuk kiforrni,
összesimulni kb. 10 perc alatt.
Ha készen van, sütőből kivéve meghintjük finomra vágott
petrezselyemzölddel, majd azon forrón, tetszőleges körettel – pl. főtt tészta –
és a maradék hűs fehérborral tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.