2015. december 9., szerda

Rizlinges-laskagombás csirke



Megint csak egy remek, ízes húsétel, ahol a munka java részét a sütő fogja elkészíteni - ünnepre hangolódván :-)




Rizlinges-laskagombás csirke

Elkészítési idő: 90 perc

Hozzávalók:
  • 2 ek. kacsazsír
  • 4 egész csirkecomb
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 40 dkg laskagomba (ha nincs, készülhet csiperkéből is)
  • 2 dl olaszrizling (vagy más száraz fehérbor)
  • 1-2 babérlevél
  • só és bors
  • 1 nagy csokor petrezselyemzöld
  • 2 dl tejszín (állati, 30%-os)
  • 1 tk. étkezési keményítő



A csirkecombokat megtisztítjuk, sózzuk és borsozzuk.

A kacsazsírt felhevítjük, és a combok mindkét oldalát 1-2 perc alatt erős lángon kérgesre sütjük.

A visszamaradt zsiradékban megpároljuk a vékony karikákra vágott vöröshagymát.

Egy tepsibe/tűzálló tálba simítjuk a párolt hagymát s a vékonyra szeletelt fokhagymát. Ráhalmozzuk a megmosott, csíkokra tépkedett gombát. Ráfektetjük az elősütött combokat, aláöntjük a fehérbort, és hozzáadjuk a babérlevelet is.

Alufóliával lefedjük, és 180 fokos sütőbe tesszük kb. 45 percig.

Ha a hús megpuhult, a keményítőt elkeverjük pici hideg vízzel majd a tejszínnel, és ráöntjük a gombás csirkére.

Visszatoljuk a forró sütőbe, és hagyjuk kiforrni, összesimulni kb. 10 perc alatt.


Ha készen van, sütőből kivéve meghintjük finomra vágott petrezselyemzölddel, majd azon forrón, tetszőleges körettel – pl. főtt tészta – és a maradék hűs fehérborral tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.