Teljesen hétköznapi, egyszerű hozzávalókból egy tartalmas, ízes fogás - bátran ajánlom :-)
Lecsós kacsamáj túrós galuskával
Elkészítési idő: 90 perc
Hozzávalók:
- 1 ek. kacsazsír
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 db TV paprika
- 2 db paradicsom
- 50 dkg pecsenye kacsamáj
- só és bors
A galuskához:
- 3 tojás
- 30 dkg liszt
- 25 dkg túró
- 2-3 dl tejföl
A karikákra vágott vöröshagymát megfonnyasztjuk a
kacsazsíron. Hozzáadjuk a felkarikázott paprikát, néhány percig pároljuk, majd
belekeverjük a paradicsomszeleteket is.
Amint felforrt, belecsúsztatjuk a megtisztított
kacsamájat, és takaréklángon, fedő alatt készre pároljuk.
Sóval és borssal ízesítjük.
A galuskához összekeverjük a lisztet a tojásokkal,
sózzuk, és annyi vízzel dolgozzuk össze, hogy könnyen szaggatható, lágy tésztát
kapjunk. Ne dolgozzuk ki túlságosan, mert kemény lesz a kész galuska!
Forrásban lévő, sós vízbe szaggatjuk a galuskatésztát,
újraforrást követően 1-2 percig főzzük, majd leszűrjük.
Összekeverjük a túróval.
A túrós galuskára kanalazunk a lecsós kacsamájból, majd
tejföl és savanyúság kíséretében azon forrón tálaljuk.
Ihlet: Üregi Éva: Édeni régi étkek - Libamájas tokány
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.