Azt gondolom, a komoly, nehéz karácsonyi húsételek előtt (amit aztán úgyis valamilyen sütemény vagy édesség fog követni) bőségesen elegendő bevezetésként egy könnyed krémleves.
Sós vagy édes.
Karamellás körte-sütőtök leves, tejszínnel, sós mogyoró grillázzsal - jó példa az édes és sós csodás harmóniájára. Langyosan, hidegen, melegen is remek!
Ha van a fagyasztóban a nyárról megmentett málnánk... Csokis, vörösboros...
Krémleves sült zellerből és édesburgonyából - egészen más ízűek ám a zöldségek sütve!
Édesburgonya levesre egy újabb variáció, ezúttal édeskés-fűszeres ízekkel.
Ha mindenből csak egy kicsi van otthon... Sült zöldség krémleves vegyes zöldségekből!
Egyszerűnek tűnő zöldborsó krémleves pici csavarral - csodafinom :-) Feta helyett kínálhatjuk sűrű görög joghurttal is!
Ha tél, akkor forralt bor! Készülhet fagyasztott gyümölcsből vagy befőttből (ekkor használjunk kevesebb cukrot és a főzési idő is jócskán lerövidül!).
Egy őrületesen finom gyümölcsös krémleves: alma, narancs, csokoládé...
Vidám készülődést!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.