A kamra és a hűtő tartalmának összeházasítása, mindenből egy kicsi volt csak.
Meghökkentően nagyon jó lett, az édesburgonya remek összhangban volt a zsenge zöldborsó szintén édeskés ízével.
Édesburgonyás borsófőzelék
Elkészítési idő: 40 perc
Hozzávalók:
- 1 ek kacsazsír
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 20 dkg zöldborsó (fagyasztott)
- 20 dkg édesburgonya
- 0,5 dl fehérbor (opcionális, nyugodtan elhagyható, ha nincs kéznél)
- 2 ágacska friss kakukkfű (1 csapott mk. szárított, ha nincs friss)
- 2 dl tejszín (30%-os, állati eredetű)
- 1 tk étkezési keményítő
- só és bors
A kacsazsíron puhára pároljuk a vékonyra karikázott vöröshagymát. Hozzáadjuk az egészen kicsire, kb. borsószem méretűre darabolt, meghámozott édesburgonyát.
Felöntjük a fehérborral és kevés vízzel, fűszerezzük a kakukkfűvel, s takaréklángon főzni kezdjük.
Amikor már félig megpuhult az édesburgonya (kb. 10 perc), fagyosan hozzáadjuk a zöldborsót is. Ha nagyon elpárolgott a folyadék alóla, pótoljuk kevés vízzel, s főzzük puhára a zöldségeket.
A keményítőt keverjük el pici hideg vízzel, hígítsuk fel a tejszínnel, majd sűrítsük be a főzelékalapot.
Sóval és borssal ízesítjük, s tetszőleges feltéttel kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.