Bronzvasárnapra - hátha valaki már tervezgeti, mit készít az ünnepek alatt :-)
Kevés munkával (java részét a sütő/tűzhely végzi) különleges, édes-sós húsételt tehetünk az asztalra!
Boros-mazsolás tarja
Elkészítési idő: 75 perc
Hozzávalók:
- 2 ek. zsír
- 4 nagy szelet, csontos tarja
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 dl száraz fehérbor
- 2 dl tejszín (állati, 30%-os)
- 1 tk. étkezési keményítő
- 5 dkg (arany)mazsola
- só és bors
A tarját leöblítjük, papírtörlővel felitatjuk róla a vizet.
Sózzuk és borsozzuk.
Egy mély, s később lefedhető serpenyőben felforrósítjuk a zsírt, és a hússzeletek
mindkét oldalát 2-2 perc alatt kérgesre sütjük, majd félretesszük őket egy
tányéron.
A visszamaradt zsiradékban megfonnyasztjuk a finomra vágott
vöröshagymát. Felöntjük fehérborral, belecsúsztatjuk az elősütött
hússzeleteket.
Meghintjük a megmosott, lecsepegtetett mazsolával, a
serpenyőt lefedjük, és kb. 45 perc alatt vajpuhára pároljuk a húst.
Ha a hús megpuhult, kiemeljük a serpenyőből.
A keményítőt pici hideg vízzel, majd a tejszínnel simára
keverjük, s behabarjuk vele a boros-mazsolás szaftot.
Visszatesszük a hússzeleteket a mártásba, s néhány percig együtt
rotyogtatjuk.
Ha kell, sóval és borssal korrigáljunk az ízeken, majd azon
forrón, tetszőleges körettel – pl. rizs – tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.