Max-tól kapott karácsonyi ajándékom immár a 7. évét töltötte be, köszönöm Nektek az idei újabb "gyertyaszálat"!
Rendhagyó módon nem süteményt hozok most, hanem egy "gyorsanvalamifinomat," "lássukmivanahűtőben" villámvacsorát.
Tenyérnyi sós lepénykék, elkészítési ideje a sütéssel együtt is kb. 15 percet vesz igénybe, az ízesítésnek pedig tényleg csak a kamra és a hűtő tartalma szab határt.
Ha csak sózzuk az alaptésztát, a pici palacsinták nagyon jó alapot adnak különféle kencéknek, mártogatósoknak - szilveszter előtt ez talán nem elhanyagolható szempont :-)
Sajtos-kolbászos sós palacsinta
Elkészítési idő: 15 perc
Hozzávalók kb. 12 db tenyérnyi palacsintához:
- 10 dkg liszt
- 1 tojás
- 1,5 dl tej
- 1 csapott mk. só
- frissen őrölt bors
- 3 dkg karakteresebb ízű sajt (nálam most Maasdamer)
- 3 dkg füstölt kolbász
- 1 tk. sütőpor vagy szódabikarbóna
- 1-2 tk. olaj
A sajtot finomra reszeljük, a kolbászt egészen pici kockákra vágjuk.
A tojást elkeverjük a tejjel, hozzáadjuk a lisztet, a sót, borsot, sütőport, a sajtot és a kolbászt, végül a pici olajat is.
Ovális habverővel néhány mozdulattal sima tésztává dolgozzuk.
Szárazon felforrósítunk egy serpenyőt, és evőkanállal tenyérnyi korongokat csurgatunk a tésztából. Amikor a tészta felületén pici buborékok jelennek meg, megfordítjuk, és a másik oldalát is készre sütjük.
Tetszés szerinti mártogatóssal - nálunk most kapros-fokhagymás tejföllel - tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.