Hirtelen felindulásból elkövetett gyors vacsora a hűtőben fellelhető alapanyagokból - s hirtelenségéhez képest nagyon jó lett!
Tegyetek vele egy próbát :-)
Tojásos galuska „de luxe”
Elkészítési idő: 60 perc
Hozzávalók:
- 2 tojás
- 20 dkg liszt
- 5 dkg füstölt szalonna
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 tojás
- 2 dl tejföl
- 10 dkg sajt
- só és bors
2 tojást összekeverünk 20 dkg
liszttel, csipet sóval, és annyi vízzel, hogy könnyen szaggatható , lágy galuskatésztát kapjunk. Ne dolgozzuk ki túlságosan, mert főzés után kemény
lesz!
Forró, sós vízbe szaggatjuk, s
újraforrást követően 2 percig főzzük, majd leszűrjük.
Míg felforr a galuska
főzővize, kiolvasztjuk a felkockázott szalonna zsírját. Megfonnyasztjuk rajta a
finomra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát is.
A leszűrt galuskát
összekeverjük a hagymás-szalonnás zsiradékkal, tűzálló tálba simítjuk.
2 tojást elkeverünk 2 dl
tejföllel, sózzuk, borsozzuk, és összeforgatjuk a tálban várakozó szalonnás
galuskával.
Tetejét gazdagon megszórjuk
reszelt sajttal, majd 200 fokos sütőben kb. 25-30 perc alatt készre sütjük.
További tejföl kíséretében és savanyúsággal
kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.