Nagyon-nagyon kevés hal fogyott nálunk - idáig :-)
A fagyasztott tengeri hal olyan plöttyre olvad ki, annyira vizes, hogy egy idő után teljesen elment a kedvem tőle.
A hazai halak nagyon finomak, de nekem kínszenvedés szétcincálni, nehogy szálkát nyeljek. Na jó, egy remek halászlé kedvéért hajlandó vagyok szenvedni :-)))
Aztán egy szép napon megállt a piacon egy kamion, benne jégágyon afrikai harcsák. Szarvasról.
Gyönyörű, tömött húsú, szálkamentes.
S jönnek minden szerdán :-)
Egymás után többször is sütöttem szeletekre vágva vaj, olívaolaj keverékén, mellette citrom, kakukkfű és fokhagyma, csak így egyszerűen.
Aztán jöttek később az összetettebb receptek, mint például ez itt.
Hosszabb leírni, mint elkészíteni, és a sok hozzávalóból csodálatosan harmonikus ízek állnak össze!
Paradicsomos-csicseriborsós
harcsa zöld fűszeres joghurttal
Elkészítési idő: 60 perc
Hozzávalók:
- 50 dkg harcsafilé (vagy más tetszés szerinti halfilé)
- só és bors
- 2 ek. olívaolaj
- 2 ek. vaj
- fél citrom leve
- 1 konzerv csicseriborsó (40 dkg)
- 1 ek. olívaolaj
- 1 kicsi fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 5 dl paradicsomlé (nem sűrítmény!)
- só és bors
- 3-4 ágacska kakukkfű
- 2 dl sűrű görög joghurt
- tetszés szerinti zöld fűszerek, pl. menta, petrezselyemzöld, kakukkfű
- fél citrom leve
- só és bors
A halat megmossuk, papírtörlővel
leszárítjuk, sózzuk és borsozzuk.
Az olajat összeolvasztjuk a
vajjal, s kisütjük benne a halszeleteket, sütés közben meglocsolva a citrom
levével.
Félretesszük.
A finomra vágott vöröshagymát
megfonnyasztjuk az olajon. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a lecsöpögtetett csicseriborsót, átkeverjük,
majd felöntjük a paradicsomlével. Sózzuk, borsozzuk, beletesszük a kakukkfű
ágacskáit is, majd takaréklángon főzzük 15-20 percig, míg a paradicsomos szósz
besűrűsödik.
A joghurtot összekeverjük a
finomra vágott zöld fűszerekkel, sózzuk és borsozzuk, és belefacsarjuk egy fél
citrom levét.
A paradicsomos csicseriborsó
ragura helyezünk egy halszeletet, majd a tetejére kanalazunk a hűvös fűszeres
joghurtból.
Ihlet átdolgozva: Neil Perry
A hallal én is bajban vagyok. Imádjuk,de nem lehet normálisat kapni.( Kivéve Lidlben a pisztráng) Most épp karácsonyra vadászok.
VálaszTörlésMegkérdezhetem mennyiér adják? Nagyon guszta,vastag húsú
Ahogy mondod Dia.
TörlésEddig még csak filét vettem, 1900-2000 Ft kilója kb. Nem az olcsó árkategória, az tény, de hibátlan minőségű, szálkamentes, tömör.
Ők azok egyébként: afrikaiharcsa.hu
Ahhoz kepest,h a pisztrang mindenestol ennyi.. es ahhoz kepest,h a bolti fagyasztott "vizfile" is 1500-1600 korul van,nagyon jo aron vetted!
VálaszTörlésÉn is úgy gondolom, hogy ár-érték arányban nagyon rendben van!
Törlés