Gyors, egyszerű, mégis nagyon ízes, ráadásul szénhidrátszegény fogás, akár vacsorára is!
Fetás-spenótos tojástekercs
Elkészítési idő: 45 perc
Hozzávalók:
- 6 tojás
- 25 spenót
- 20 dkg feta (vagy más sós sajt)
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek olívaolaj
- só és bors
A tojásokat megmossuk,
egyesével feltörjük, és sóval, borssal elhabarjuk, mintha rántottát
készítenénk.
Egy 20x30 cm-es tepsit
sütőpapírral kibélelünk, beleöntjük a tojást, és 180 fokos sütőben kb. 15 perc
alatt megsütjük.
A spenótot folyó víz alatt
alaposan átmossuk, majd durva csíkokra vágjuk. Az olajon addig pároljuk, míg a
keletkező folyadék el nem párolgott alóla, majd zúzott fokhagymával, sóval és
borssal ízesítjük.
A megsült tojáslepényen
egyenletesen elterítjük a spenótot, megszórjuk a kicsi kockákra vágott sajttal,
és feltekerjük, mint egy beiglit.
Éles késsel felszeleteljük és
már tálalhatjuk is friss kenyér, saláta kíséretében.
Hayırlı akşamlar, çok leziz ve iştah açıcı bir görüntüsü var. Ellerinize, emeğinize sağlık.
VálaszTörlésSaygılar.