Villámgyors és pofonegyszerű kence, akár szendvicskrémként, akár mártogatósként kóstoljuk.
Kártyázáshoz készülődtünk, és előtte pár falatból erőt gyűjtöttünk :-D - ez a kence volt az egyik a három közül, s jóféle, frissen sütött házi kenyérre, bagettre kenegettük.
A klasszikus padlizsánkrém lett a tuti befutó, s mutatom majd a harmadik fajtát is, ami erősen megosztotta a társaságot meghökkentő ízével :-)
Citromos-rozmaringos babkence
Elkészítési idő: 10 perc + hűtés
Hozzávalók:
- 20 dkg konzerv fehér bab
- 1-2 gerezd fokhagyma
- fél citrom leve (ha bio, használjuk nyugodtan a héját is)
- 1 ágacska friss rozmaring
- 2-3 ek olívaolaj
- só és bors
A babot leszűrjük, folyó víz alatt leöblítjük.
Késes betétű robotgép kelyhébe
kanalazzuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a citrom levét és héját, a finomra
vágott rozmaringot, az olívaolajat, és krémesre pörgetjük.
Sóval és borssal ízesítjük.
Hűtőbe tesszük néhány órára, majd friss vagy pirított
kenyérrel, zöldségekkel kínáljuk.
Ihlet innen
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.