Pici előkészületet igényel a pácolás miatt, de a többi munkát gyakorlatilag aztán a sütő végzi!
Ideális hétvégi fogás :-)
Fűszeres sült csirke
Elkészítési idő: 2 óra + pácolás (min. 1 óra)
Hozzávalók:
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 cm friss gyömbér
- 1 biocitrom
- 1 mk. őrölt koriander
- 1 mk. őrölt római (!) kömény
- 2 tk. fűszerpaprika (ha szeretjük, lehet csípős is)
- 1 kicsi doboz sűrített paradicsom
- 1 ek. natúr joghurt
- 4 egész csirkecomb
- 4 ek. olívaolaj
- só és bors
A fokhagymát, a gyömbért és a citrom héját reszeljük
finomra.
A natúr joghurtban keverjük el a paradicsompürét, a
fűszerpaprikát, a reszelt fokhagymát, gyömbért, citromhéjat, az olajat, valamint
a fűszereket.
A combokat tisztítsuk meg, éles késsel óvatosan szúrjuk meg
néhány helyen egészen a csontig, hogy a pác jól átjárhassa a húst.
Alaposan kenjük be a húst a páccal, tegyük egy edénybe (ami
akár a sütőedény is lehet majd), zárjuk le szorosan alufóliával, és tegyük a
befűszerezett húst hűtőbe min. 1 órára, de akár egész éjszakára is.
A pácolási idő letelte után a sütőedényt/tepsit tegyük 180
fokosra előmelegített sütőbe, és süssük a húst 45 percig.
A fóliát levéve további 10-15 perc alatt süssük a tetejét
ropogósra.
Tálaljuk friss salátával, sütőben sült burgonyával.
Ihlet: Jamie Oliver Magazin 2015/1.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.