Egészséges kis nassolnivaló, a fűszerezése pedig tetszés szerint variálható!
Fűszeres-ropogós csicseriborsó
Elkészítési idő: 30 perc + 6-8 óra áztatás
Hozzávalók:
- 2 dl száraz csicseriborsó
- 1 ek olívaolaj/kókuszolaj
- 1 mk. só
- 1 késhegynyi bors
- ½ mk. őrölt római kömény
- ½ mk őrölt koriander
A csicseriborsót alaposan, többször váltott vízben megmossuk,
majd felöntjük bőséges mennyiségű hideg vízzel, és hagyjuk ázni 6-8 órán
keresztül.
Az áztatási idő letelte után leszűrjük, és teljesen (!) szárazra
hagyjuk szikkadni a szemeket. A folyamat felgyorsításához nyugodtan vegyünk igénybe egy tiszta konyharuhát
vagy konyhai papírtörlőt.
Egy mély tálban összekeverjük a fűszeres pác hozzávalóit,
és alaposan beleforgatjuk a borsószemeket.
Egy nagy, lapos tepsit kibélelünk sütőpapírral, szétterítjük
benne a borsót.
180 fokos sütőben 25-30 percig sütjük, míg a szemek
láthatóan ropogósak, aranyszínűek lesznek, a sütési idő felénél egyszer
átkeverve egy lapos fakanállal/spatulával.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.