2015. október 22., csütörtök

Fűszeres-ropogós csicseriborsó


Egészséges kis nassolnivaló, a fűszerezése pedig tetszés szerint variálható!




Fűszeres-ropogós csicseriborsó


Elkészítési idő: 30 perc + 6-8 óra áztatás

Hozzávalók:

  • 2 dl száraz csicseriborsó
  • 1 ek olívaolaj/kókuszolaj
  • 1 mk. só
  • 1 késhegynyi bors
  • ½ mk. őrölt római kömény
  • ½ mk őrölt koriander


A csicseriborsót alaposan, többször váltott vízben megmossuk, majd felöntjük bőséges mennyiségű hideg vízzel, és hagyjuk ázni 6-8 órán keresztül.

Az áztatási idő letelte után leszűrjük, és teljesen (!) szárazra hagyjuk szikkadni a szemeket. A folyamat felgyorsításához nyugodtan vegyünk igénybe egy tiszta konyharuhát vagy konyhai papírtörlőt.

Egy mély tálban összekeverjük a fűszeres pác hozzávalóit, és alaposan beleforgatjuk a borsószemeket.

Egy nagy, lapos tepsit kibélelünk sütőpapírral, szétterítjük benne a borsót.


180 fokos sütőben 25-30 percig sütjük, míg a szemek láthatóan ropogósak, aranyszínűek lesznek, a sütési idő felénél egyszer átkeverve egy lapos fakanállal/spatulával.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.