A klasszik sajtos makaróni gombával turbózott változata.
Gyorsan és könnyen elkészíthető, laktató fogás, ideális rohanós hétköznapokra :-)
Sajtos-gombás makaróni
Elkészítési idő: 60 perc
Hozzávalók:
- 5 dkg füstölt szalonna
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 5 dkg liszt
- 4-5 dl tej
- 1-2 tk (dijoni) mustár
- 15-20 dkg sajt (ementáli, füstölt, lehetőleg valami karakteresebb ízvilágú legyen)
- 25 dkg gomba
- 25 dkg makaróni
- só, bors
A tésztát a szokott módon,
lobogó, sós vízben al dente-re (fogkemény) főzzük, leszűrjük, melegen tartjuk.
A füstölt szalonnát vékony
csíkokra vágjuk, zsírját kiolvasztjuk. Megpirítjuk rajta a finomra vágott
vöröshagymát és a megtisztított, felszeletelt gombát, majd ha megpuhultak,
hozzáadjuk a lisztet. 1 percig kevergetjük, hogy nyers ízét elveszítse, majd
apránként felöntjük tejjel, és sűrű mártássá főzzük.
Hozzáadjuk a reszelt sajt 3/4
részét és a mustárt, sóval, borssal ízesítjük, majd összeforgatjuk a kifőtt
tésztával.
Egy jénait kivajazunk,
belesimítjuk a sajtos tésztát, tetejét meghintjük a maradék sajttal, és 180
fokos sütőben a sajt pirulásáig (kb. 25 perc) sütjük.
Szia. nagyon jó kis recept, gyorsan kész van és laktató is, azt hiszem a héten megcsinálom én is. szuper ötletet adtál. köszi:-)
VálaszTörlésAhogy mondod :-) Gyors és laktató!
TörlésRemélem, ízleni fog :-))
Régen sokszor összedobtam egy ilyet, mert gyors, finom és laktat. Köszi, hogy feltetted , a héten az egyik ebéd ez lesz! Mi még egy kis koviubit is eszünk hozzá. Tudom, hogy nem illik, de mi így szeretjük.
VálaszTörlésÖrülök, hogy gyors ötletet adtam Gabi :-)
TörlésKoviubi? A csuda bánja, ha nem illik, ha egyszer finom :-)))))))