Sütőporos-joghurtos tészta, semmi kelesztési idő, mégis kelt tészta érzetét kelti frissen sülten!
Körözöttes papucsok
Elkészítési idő: 45 perc
Hozzávalók 10 darabhoz:
- 1 tojás
- 1 kis pohár natúr joghurt/kefír (150 g)
- 6 dkg (!) olaj (kb. 2-3 evőkanálnyi)
- 1 tk sütőpor
- 25-30 dkg liszt
- 1 mk só
A töltelékhez:
- 25 dkg túró
- 1-2 ek. tejföl
- 1 gerezd zúzott fokhagyma
- 1/2 fej zsenge lila hagyma
- só és bors
- 1 késhegynyi őrölt kömény
- 1 mk. fűszerpaprika
A kenéshez:
- 1 tojás
A tészta hozzávalóiból rugalmas tésztát gyúrunk. A lisztet 25 dkg-nyival kezdjük, a végleges mennyiséget a tojás nagysága és a joghurt/kefír savassága befolyásolja, ha nagyon ragad, apránként adagoljunk még hozzá.
Tegyük félre, míg összekeverjük a tölteléket.
A túrót villával összetörjük, ízesítjük a zúzott fokhagymával, a finomra reszelt lila hagymával, a fűszerekkel, végül annyi tejföllel, hogy krémes, de ne túl híg masszát kapjunk.
A tésztát 10 egyenlő nagyságú darabra vágjuk. Két tenyerünk között egyszerűen körlappá lapítjuk, közepére teszünk a fűszeres körözöttből.
Becsukjuk a tenyerünket, majd az így kapott tésztacsónak két végét szorosan összecsippentjük.
Valamennyi tésztagombócot megformázzuk így, és sütőpapírral borított tepsire ültetjük őket. Ügyeljünk rá, hogy mindegyikbe egyformán jusson a körözöttből!
Kenjük le őket felvert tojással, majd süssük aranyszínűre 180 fokosra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt.
Hagyjuk langyosra hűlni, csak utána kínáljuk.
Másnap, hidegen is nagyon finom, friss!
Remek ötlet, én krumplit töltöttem körözöttel, isteni finom volt!
VálaszTörlésKöszönöm :-)
TörlésA töltött krumplid is fantasztikus jó ötlet!