Szeretjük a májat minden formában.
Ez a fogás fiatal pecsenyekacsa májából készült - csirkemáj árban kapható mifelénk, s szerintem sokkal finomabb a csirkemájnál.
A májhoz almát társítottam és persze az imádott rozmaringot, a fehérbor és a lekvár gondolata csak úgy jött menet közben.
Minimális előkészítést igényel, a többi munkát elvégzi a sütő!
Almás-rozmaringos kacsamáj
Elkészítési idő: 45 perc
Hozzávalók:
- 2 ek kacsazsír
- 50 dkg pecsenye kacsamáj
- 1 fej vöröshagyma
- 2 alma
- 1 dl száraz fehérbor
- 1 ek. baracklekvár (elhagyható)
- só és bors
- 1 ág rozmaring
A kacsamájat megtisztítjuk, a hártyákat eltávolítjuk róla,
és két darabra vágjuk.
Egy tálban összekeverjük a baracklekvárt és a bort, sózzuk
és borsozzuk.
Tűzálló tálba tesszük kacsazsírt, rá a májat, a cikkekre
vágott vöröshagymát, s a megmosott, gerezdekre vágott almákat.
Meglocsoljuk a boros-lekváros öntettel, jól összeforgatjuk,
majd hozzáadjuk a rozmaringágat is. 180 fokos sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük, a sütési
idő felénél egyszer forgassuk át.
Önmagában is kitűnő, csak a sült almával, de adhatunk hozzá tetszőleges köretet
is.
Hú, már megint finom és gyors extrát gyártottál. Imádom a blogod!!!!!!!
VálaszTörlés:-))))))
TörlésPuszi!