Csak 15-20 percet sütünk ebben a receptben, előtte-utána hűtünk :-)
Jaj, de nagyon megéri a várakozási időt!
Omlós tésztakehely, benne narancslekvár és dús étcsokoládé ganache...
Örök dilemmám, hogy melyik a jobb páros: a csoki-narancs vagy a csoki-málna?
:-DDD
Narancslekváros-étcsokoládés tartelette
Elkészítési idő: 45 perc + hűtés + sütés
Hozzávalók 4 tartelette-formához:
A tésztához:
- 25 dkg liszt
- 15 dkg puha vaj
- 1 csipet só
- 1 tk. cukor
- 1 tojás
- 1 ek. tej
A töltelékhez:
- 4 ek. narancslekvár
- 2 dl habtejszín (állati, 30%-os)
- 20 dkg étcsokoládé (min. 60%-os)
- 1-2 tk. méz
A tészta hozzávalóiból sima omlós tésztát gyúrunk.
4 db
tartelette-hez elegendő a kész tészta fele, a maradékot tartsuk becsomagolva
hűtőben, egy hétig eláll, vagy fagyasszuk le, s maradhat a fagyasztóban akár 3
hónapig is!
A megfelezett omlós tésztát 4 egyenlő részre osztjuk, és
kibéleljük vele a kivajazott tartelette formákat. Hűtőbe tesszük min 30.
percre.
Ha a tészta áthűlt, 180 fokosra előmelegített sütőben
süssük aranyszínűre kb. 15-20 perc alatt, majd a formában hagyjuk teljesen
kihűlni.
Közben elkészítjük a tölteléket. A tejszínt
felforrósítjuk, majd beletördeljük a csokoládét, hozzáadjuk a mézet, és simára,
fényesre keverjük.
A kihűlt tésztakelyhek aljára kanalazunk a
narancslekvárból, majd gazdagon megtöltjük a csokoládékrémmel. Ha marad a krémből, tároljuk hűtőben, és tegyük pl. forró kávéba, vagy lágyítsuk fel újra gőz fölött vagy mikróban, és csurgassuk friss gyümölcsökre, fagylaltra.
Hűtőbe tesszük dermedni 1-2 órára.
Narancslekvárral, esetleg kandírozott narancshéjjal
díszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.