Mindközönséges tojásos-kolbászos lecsó új formában - s ebben az új "ruhájában" is nagyon-nagyon finom volt!
Puha kenyérrel, jó hideg kovászos uborkával, utána egy pohár hideg sörrel igazi nyári ebéd vagy vacsora, sőt másnap, hidegen is remek!
Lecsó frittata
Elkészítési idő: 45 perc
Hozzávalók:
- 5 dkg füstölt szalonna
- 1 fej vöröshagyma
- 2 közepes TV paprika
- 3 közepes paradicsom
- 5-10 dkg (házi) füstölt kolbász
- 6 tojás
- só és bors
A szalonnát apró kockákra vágjuk, s takaréklángon szépen kiolvasztjuk a zsírját. A pörcöket a serpenyőben hagyva hozzáadjuk a vékony karikákra vágott hagymát, s kevergetve üvegesre pároljuk.
Rádobjuk a felkarikázott paprikát, majd kb. 5 perc múlva a cikkekre vágott paradicsomot is, zsírjára sütjük, végül hozzáadjuk a kolbászkarikákat is, és pár percig együtt sütjük.
Egy 20x30 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, aljában egyenletesen elterítjük a lecsóalapot.
A tojásokat egyesével tálba ütjük, sózzuk, borsozzuk, elhabarjuk, és a lecsóra öntjük.
200 fokosra előmelegített sütőbe toljuk, és a tojás szilárdulásáig sütjük - kb. 15 percen át.
Azon forrón, kockákra vágva tálaljuk.
klassz! :)
VálaszTörlésKöszi :-)))
TörlésJo-jo,de csak a kovászos uborkát lehetne...? ;-)
VálaszTörlésHát hogy a fenébe ne? :-)))
Törlés