Rohanós, fáradt hétköznapokra, amikor is talán bocsánatos bűnnek számít a babkonzerv használata :-D
Felhasználtam hozzá egy adagot a mesefinom húsvéti sonka lefagyasztott főzőlevéből, a narancsos-fahéjas íz egészen elvarázsolta ezt az egyszerű krémlevest!
Füstölt lé hiányában is nyugodtan álljunk neki, egyszerűségében nagyszerű, és most jól is esik a melengető krémleves a május végi őszben...
Szárazbab krémleves
Elkészítési idő: 30 perc
- 1 ek. kacsazsír
- 1 fej vöröshagyma
- 1 doboz fehérbab konzerv (400 g)
- 5 dl fagyasztott sonkalé (ha van, természetesen mehet helyette vízzel/alaplével)
- 2 dl tejszín (állati, 30%-os)
- só
- sok frissen őrölt bors
- hajszálvékony szalonnaszeletek
A kacsazsírban puhára pároljuk a felkarikázott hagymát.
Hozzáadjuk a leszűrt, lecsepegtetett babkonzervet,
átforgatjuk, majd felöntjük sonkalével (fagyottan is mehet bele, főzés közben szépen felolvad).
Sonkalé híján használjunk nyugodtan vizet vagy alaplevet!
Néhány percig főzzük, majd botmixerrel krémesre zúzzuk.
Hozzákeverjük a tejszínt, még egyszer átpörgetjük a
mixerrúddal, és egyet forralunk rajta.
Sóval (ha sonkalevet használunk, talán nem is kell sózni) és frissen őrölt borssal ízesítjük, majd
hajszálvékonyra szelt sonkaszeletekkel tálaljuk.
Klassz, és milyen igazad van a konzerv babot illetően. Rohanós hétköznapokon bizony nagyon jó szolgálatot tehet, és milyen finom a végeredmény! :)
VálaszTörlés