2015. május 27., szerda

Szárazbab krémleves


Rohanós, fáradt hétköznapokra, amikor is talán bocsánatos bűnnek számít a babkonzerv használata :-D

Felhasználtam hozzá egy adagot a mesefinom húsvéti sonka lefagyasztott főzőlevéből, a narancsos-fahéjas íz egészen elvarázsolta ezt az egyszerű krémlevest!

Füstölt lé hiányában is nyugodtan álljunk neki, egyszerűségében nagyszerű, és most jól is esik a melengető krémleves a május végi őszben...




Szárazbab krémleves

Elkészítési idő: 30 perc

  • 1 ek. kacsazsír
  • 1  fej vöröshagyma
  • 1 doboz fehérbab konzerv (400 g)
  • 5 dl fagyasztott sonkalé (ha van, természetesen mehet helyette vízzel/alaplével)
  • 2 dl tejszín (állati, 30%-os)
  • sok frissen őrölt bors
  • hajszálvékony szalonnaszeletek



A kacsazsírban puhára pároljuk a felkarikázott hagymát.

Hozzáadjuk a leszűrt, lecsepegtetett babkonzervet, átforgatjuk, majd felöntjük sonkalével (fagyottan is mehet bele, főzés közben szépen felolvad). 

Sonkalé híján használjunk nyugodtan vizet vagy alaplevet!

Néhány percig főzzük, majd botmixerrel krémesre zúzzuk.

Hozzákeverjük a tejszínt, még egyszer átpörgetjük a mixerrúddal, és egyet forralunk rajta.


Sóval (ha sonkalevet használunk, talán nem is kell sózni) és frissen őrölt borssal ízesítjük, majd hajszálvékonyra szelt sonkaszeletekkel tálaljuk.



1 megjegyzés:

  1. Klassz, és milyen igazad van a konzerv babot illetően. Rohanós hétköznapokon bizony nagyon jó szolgálatot tehet, és milyen finom a végeredmény! :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.