A narancs-csoki páros fej-fej mellett a csoki-málnával!
Igen jól szerepeltek ebben a kekszben is! Az első (és aztán a második) adag is ajándékban készült, és viszonylag kevés időt töltöttek el a megajándékozottak körében, ahogy hallottam :-)
Narancsos-csokoládés keksz
Elkészítési idő: 45 perc + 30 perc hűtés
- 12 dkg vaj
- 10 dkg étcsokoládé
- 8 dkg kandírozott narancshéj
- 25 dkg liszt
- 1 cs. sütőpor
- 8 dkg cukor
- 1 cs. vaníliás cukor
- csipet só
- 1 tojás
Egy tálban összekeverjük a lisztet, sót, a sütőport, cukrot
és a vaníliás cukrot, majd hozzáadjuk a tojást.
Belekeverjük a puha vajat, a felaprózott narancshéjat és a
durvára vágott csokoládét is, és összegyúrjuk.
5-6 cm átmérőjű hengerré formázzuk, folpackba csomagoljuk, és 30 percre
hűtőbe tesszük.
Ha lehűlt, éles késsel 7-8 mm-es korongokat vágunk a
tésztahengerből. Ha vágás közben kicsit deformálódik, igazítsuk ki két
tenyerünk között, mintha csak korongoznánk!
Fektessük őket sütőpapírral borított tepsire, és 180 fokosra
előmelegített sütőben süssük aranyszínűre kb. 10 perc alatt (sütőfüggő, akkor jó, ha halvány a teteje).
Hagyjuk teljesen kihűlni, majd tároljuk jól záródó
fémdobozban.
Forrás: Larousse - Csupa csoki
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.