Az időjárást ellensúlyozandó :-)
Vagy örvendezve a hosszú hétvége miatt :-)
Kényeztetésül... Mert ez maga a mennyország...
A csoki-málna páros az egyik legjobb szerintem (fej-fej mellett a csoki-narancs duóval), s most sem hazudtolta meg magát!
Ez a brownie nagyon gazdagon csokoládéízű, melyet tökéletesen egészít ki a kesernyés barna sör és a savanykás málna.
Nagyon-nagyon ajánlom :-)
Málnás-barna sörös brownie
Elkészítési idő: 45 perc
Hozzávalók egy 20x30 cm-es tepsihez:
- 18 dkg vaj
- 20 dkg étcsokoládé (min. 60%-os)
- 20 dkg cukor (kell bele ennyi, igen)
- 12,5 dkg liszt
- 4 dkg cukrozatlan kakaópor
- 1 tk. szódabikarbóna (vagy sütőpor)
- csipet só
- 3 tojás
- 2 dl barna sör
- 20-30 dkg málna (fagyasztott)
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Tördeljük a csokoládét egy tálba, kockázzuk hozzá a vajat, és gőz fölött vagy mikróban 500 W-on 2-3 perc alatt (félidőben megkavarva) olvasszuk össze őket, majd hagyjuk picit hűlni.
Amíg hűl a vajas csokoládé, egy tálban keverjük össze a cukrot, lisztet, kakaóport, sót és szódabikarbónát, majd adjuk hozzá a vajas csokoládét.
Egyesével hozzáadjuk a tojásokat, elkeverjük, majd hozzáadjuk a sört, azzal is simára keverjük, végül beleforgatjuk a málnát. Ha fagyasztottat használunk, nyugodtan adjuk hozzá kiolvasztás nélkül.
A tepsit béleljük ki sütőpapírral, és simítsuk bele a masszát, majd süssük kb. 25 percig.
Én most fagyasztott málnát használtam, és sütés közben kiolvadó levétől lágyabb-hígabb lett a massza, így 30 percig sütöttem - tökéletes lett. Picit még tapadt a tűre, de hűlés közben tovább szilárdult.
Hagyjuk langyosra hűlni, majd kockázzuk fel - és ne is próbálkozzunk egy után leállni :-)))
Forrás: Jamie Magazin 1. szám, 62. oldal
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.