Amikor már unalmas a hideg vacsora.
S nehogy már ne tudjak olyan jó pizzát sütni, mint a pizzás fiúk a városban :-DD
Tény, hogy utána (vagy előtte is) iszonyat sokat kell tornázni...
De tegyetek vele nyugodtan egy próbát, mert odáig lesztek tőle :-))
Pizza házilag
Elkészítési idő: 120 perc
Hozzávalók:
A tésztához:
- 1 ek. olaj
- 2 dl langyos víz
- 30 dkg liszt
- 1/4 kocka friss élesztő
- 1 tk. cukor
- 1 mk. só
Feltét:
- 1,5-2 dl tejföl
- 1 gerezd fokhagyma
- 10 dkg sonka
- 3 tojás
- 1 fej lila hagyma
- 10-15 dkg (házi) kolbász
- 10 dkg reszelt sajt
- só és bors
A tészta hozzávalóit kenyérsütő gép üstjébe pakoljuk a
felsorolás sorrendjében, és dagasztjuk-kelesztjük.
Ha nincs ilyen gépünk, a vizet langyosítsuk meg.
Tördeljük bele az élesztőt, adjuk hozzá a cukrot, és 1 evőkanálnyi lisztet a
fél kilóból elvéve. Takarjuk le, és hagyjuk felhabosodni.
A lisztet szitáljuk tálba, adjuk hozzá a sót, az olajat és
a felfuttatott élesztőt (mindig távol a sótól), és dagasszuk sima tésztává. Konyharuhával letakarva
duplájára kelesztjük.
Ha megkelt, lisztezett munkalapon kissé átgyúrjuk, majd kb. 35 cm átmérőjű körlappá nyújtjuk, és sütőpapírral borított gáztepsire csúsztatjuk.
A tejfölt simára keverjük a zúzott fokhagymával, sóval,
borssal ízesítjük. A nyers! pizzatésztára kenjük egyenletes vastagságban, így
sülés közben a tészta picit magába szívja az ízes mártást.
A sonkát felcsíkozzuk, a kolbászt felkarikázzuk, a
hagymát egészen vékony karikára vágjuk, s rászórjuk a pizzára. Egyesével
ráütjük a tojásokat is, mintha tükörtojást sütnénk.
Meghintjük reszelt sajttal, majd 200 fokra előmelegített
sütőben 30 perc alatt ropogósra, illatosra sütjük.
Cikkekre vágva kínáljuk, de hagyjuk picit hűlni, mert tűzforró a belseje!
Utána okvetlenül legyen kéznél egy pohár hideg sör :-)
Naon guszta :) (Ha fullra, teljes hőmérsékletre előmelegíted jól a sütőt, és ebből a tésztából 2 pizzát nyújtasz (fele ilyen vékonyakat), akkor 10-15 perc alatt feketés-hólyagosra sül, majdnem, mint a kemencében :)
VálaszTörlésKöszi :-)))
TörlésIgazad van :-) Biztos, hogy teszünk vele egy próbát!
Ezt a recipét ismered? http://www.chefviki.hu/2014/03/elesztomentes-ropogos-toki-pompos.html Isteni :-)
Igen, ismerem. :) Én keleszteni sem szoktam túl sokáig, csak fél órát, aztán gyújtom is be a sütőt, és mikor már tűzforró, készítem is az első pizzát, aztán ahogy megsült, a másodikat. Két pizzát sütéssel-kelesztéssel együtt 1 óra-1 óra 10 perc alatt megcsinálok. :) Az az igazság hetente csinálom, mert imádjuk és mán naon profi vagyok. :D
TörlésNagyon guszta, ezért bevállalom a tornát de csak kaja után:-))
VálaszTörlés:-))))))
TörlésMegéri :-)))))