A vörösboros-csokoládés szilvaleves málnára hangszerelve :-)
Fanyar volt és hűvös: száraz vörösbor, étcsokoládé és málna - mindez csodás harmóniában.
Sikere volt :-)
Vörösboros-csokoládés málnaleves
Elkészítési idő: 40 perc
Hozzávalók:
- 40 dkg málna (fagyasztott)
- 2 dl száraz vörösbor
- 5 dkg étcsokoládé (min. 50%)
- 1 késhegynyi őrölt fahéj
- kb. 3 ek. cukor(nak megfelelő édesítőszer most nálam)
- 1 púpos ek. étkezési keményítő
A tetejére:
- 2 dl tejszín (állati, 30%-os)
A málnát azon fagyosan fazékba borítjuk, felöntjük a vörösborral és vízzel. Néhány perc alatt felforraljuk, majd az egészet átpasszírozzuk egy szűrűn/szitán.
Az így kapott lángolóan bordó folyadékot visszaöntjük a fazékba, beletördeljük a csokoládét, ízesítjük ízlésünknek megfelelő cukorral (illetve cukorhelyettesítővel) és fahéjjal.
Felforraljuk.
A keményítőt elkeverjük kevéske hideg vízzel, belecsurgatjuk a levesbe, s 1-2 perc alatt kiforraljuk.
Langyosra hűtjük, majd egészen hidegre a hűtőben, és cukor nélkül, lágyan felvert tejszínhabbal tálaljuk.
2.0 verzió: a keményítőt elkeverjük hideg vízzel majd a tejszínnel. 1-2 merőkanál forró levessel hőkiegyenlítjük, majd a tejszínes keveréket a levesbe csurgatjuk, és 1-2 perc alatt kiforraljuk.
Akár langyosan, akár hidegen tálaljuk, esetlegesen további tejszínhab kíséretében.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.