2015. április 29., szerda

Vörösboros-csokoládés málnakrémleves


A vörösboros-csokoládés szilvaleves málnára hangszerelve :-)

Fanyar volt és hűvös: száraz vörösbor, étcsokoládé és málna - mindez csodás harmóniában.

Sikere volt :-)







Vörösboros-csokoládés málnaleves

Elkészítési idő: 40 perc

Hozzávalók:

  • 40 dkg málna (fagyasztott)
  • 2 dl száraz vörösbor
  • 5 dkg étcsokoládé (min. 50%)
  • 1 késhegynyi őrölt fahéj
  • kb. 3 ek. cukor(nak megfelelő édesítőszer most nálam)
  • 1 púpos ek. étkezési keményítő


A tetejére:

  • 2 dl tejszín (állati, 30%-os)



A málnát azon fagyosan fazékba borítjuk, felöntjük a vörösborral és vízzel. Néhány perc alatt felforraljuk, majd az egészet átpasszírozzuk egy szűrűn/szitán.

Az így kapott lángolóan bordó folyadékot visszaöntjük a fazékba, beletördeljük a csokoládét, ízesítjük ízlésünknek megfelelő cukorral (illetve cukorhelyettesítővel) és fahéjjal.

Felforraljuk.

A keményítőt elkeverjük kevéske hideg vízzel, belecsurgatjuk a levesbe, s 1-2 perc alatt kiforraljuk.

Langyosra hűtjük, majd egészen hidegre a hűtőben, és cukor nélkül, lágyan felvert tejszínhabbal tálaljuk.

2.0 verzió: a keményítőt elkeverjük hideg vízzel majd a tejszínnel. 1-2 merőkanál forró levessel hőkiegyenlítjük, majd a tejszínes keveréket a levesbe csurgatjuk, és 1-2 perc alatt kiforraljuk.

Akár langyosan, akár hidegen tálaljuk, esetlegesen további tejszínhab kíséretében.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.